2005:

(bilde fra Gapskrattfestival året etter)

Lånkerevyen het "Opus 24", fordi den var vårt 24. verk. Den var en klassisk nummerrevy uten noen rød tråd. Mange aktører hadde et hvileår, og dette skapte rom for nye stjerneskudd. Malin Bremseth, Pål Thyholt og Tomas Vikan Woldseth som hadde sin spede debut med 2 nummer hver i tillegg til scenearbeidjobb i 2004, var nå fullt med som aktører. Disse, sammen med Christer Nilsen, var nå 4 skuespillere som kom fra vårt eget skoleringsapparat Litj`Lånkerevyen.

2005 var høsten president George Bush var ute i hardt vær da han snublet fullstendig i krisehåndteringen i kjølvannet av orkanen Kathrina. Lånkerevyen nevnte det forsiktig i "President i orkan", for det ligger jo ikke for oss å strø salt i sårene... Andre som fikk merke at det blåser på toppene var Rosenborg Ballklub og herrelandslaget i fotball. Uautoriserte sofasynsere visste alt så mye bedre i "VM i sofakrok". En av våre landslaghelter fikk en solid overdose publisitet som følge av noen famøse flørte-SMS´er denne sommeren. "Riise, itj vart" var svaret fra Lånkerevyens damer. En traust nordmann (som for hver forestilling ble mer og mer selbygg) ble forsøkt vervet til selvmordsbomber. Farsen rundt Norske Skogs nedleggelse av overskuddsforetaket Union, iblandet Stordalens og Spetalens forsøk på redningsaksjon, ble til elleville "Eventyret om Union og Norske Skog" i Lånkerevyens hender. Og da er det ikke greit å være eventyrforteller, Märtha! Hvor vanskelig det kan være å skrive meningsfulle revytekster på enkelte (jodle)melodier ble formidlet i "Revytekstskrivar`n". Dog må det sies at det ikke blir enklere av en anarkistisk Roger, som etterhvert ender opp som personifisert musikkinstrument!

 

Skuespillere: Anne Mali Moum, May Kristin Berg, Malin Bremseth, Kirsti Berg, Anne Berit Sivertsen, Roger Nordgård, Tomas Vikan Woldseth, Harald Morten Bremseth, Pål Thyholt, Christer Nilsen.