2002:

 

Maiken drar igang hele revyen med Robert Stoltenbergs Linda Johansen.

May Kristin og Atle med en besk kommentar til gamle kolonimakters kamp for å beholde gamle kolonier og enklaver i "Lille Persille".

Noen henger fast ved guttedagene litt for lenge... Peder Olav, Roger og Bjørnar.

Kan døde vekkes til live i framtiden etter å ha vært kryogenisert? Og er det alle vi ønsker å ha med videre? Atle og Peder Olav.

Enkelte unndrar seg alltid skylda...

May Kristin, Anne Berit og Laila i "Æ, nei?!"

Elektrikeren tar innersvingen på aerobicsinstruktøren! Sissel og Edvin.

Et av årets største latterbomber: "Nødhjelp" med Harald Morten og Roger.

Noen er alltid selvberget... Cathrine, Mari Ann og Anne Mali i "Å ho, æ hi!" 

Var nå egentlig "Romeo" så romantisk? Bjørnar og May Kristin.

Bilder: Terje Furunes

Lånkerevyen 2002 hadde det noe kryptiske navnet "To fæmma og ein knekt". Det var den 21. Lånkerevyen, så da går det kanskje opp et lys for enkelte hva tittelen angår... Årets revy hadde première 5.oktober, og den siste av i alt 8 forestillinger ble spilt 9.november. Debutanter blant aktørene var: Anne Mali Moum, Maiken Kristoffersen og Atle Egge. I tillegg gjorde scenearbeider Edvin Moen et særdeles sprekt innhopp som elektriker i spagaten!

Her er hva pressen skrev om Lånkerevyen 2002:

"Vellaget ugagn i Lånke : Gode tekster og friske kostymer preger årets utgave av Lånkerevyen... Skriverkollegiet har boltret seg i ord og skrevet gode tekster...Det er lov å forvente kvalitet fra revyen som har vunnet ikke mindre enn fem førstepriser på revyfestivalen på Høylandet...Friske kostymer og stram regi kjennetegner oppsetningen. Rune Dillan og hans mannskap viser godt håndverk." (Torhild Grøtte, Adresseavisen)

"Fargerik Lånkerevy: Årets Lånkerevy varter opp med fargerike kostymer, stødig spæll og god sang. ...Etter en artig Stoltenbergparodi av Maiken Kristoffersen (..)bærer det laust på scenen med djevlekostymer, sjekketriks, kolonitider, science fiction, Shakespeare, Keiko..."Æ, nei" med Sivertsen, Berg og Tronstad var et nummer det lukter storfugl av... Bremseth var nok en gang i toppdivisjonen som "Gammelkaill`n", et fenomenalt nummer...fine sangnummer...en lattervekkende kjøretur med de hvite militærbussene inn til sultrammede..."   (Øyvind Fiskvik, Trønderavisa)

"Lånkerevy med mye flott sang og dans: Mange av aktørene har vært med i mange år og årets utgave av revyen viser at de ikke bare kan få folk til å le av typiske revysketsjer: Flere av innslagene var flotte sang- og dansenumre...Nedfrysing  av mennesker, kolonimaktenes innflytelse, treningsstudioproblematikk, ansettelse av en mørkhudet sjef... en versjon av Romeo og Julie (..) en latterbombe"  (Knut Sollihaug, Stjørdalens Blad)

"Å ho æ hi! : Drøssevis av skråblikk med undertoner både av skjemt og alvor, med lokalt som internasjonalt tilsnitt...temaspennet er stort...en sterk tolkning av den bråkjekke, men samtidig hjelpeløst ensomme og tilslutt desperat kontaktsøkende ungdommen...også sluppet til nye talenter...Trampeklapp var naturligvis helt på sin plass...Årets revy kan med rette tilegne seg tittelsitatet fra ett av revyens høydepunkt:"Å ho, æ hi" (det meste)..."             (Knut E Jegersen, Stjørdalsnytt)

Litj`Lånkerevy:

Revyåret startet med Litj`Lånkerevy! Et dusin spilleglade aktørtalenter fra 6. og 7.klasse ved Lånke skole fikk spille to revyforestillinger for fulle hus på Trudvang i regi av Lånkerevyen og Lånke ungdomslag. Det var endel juniorutgaver av Lånkerevyens egne nummer, men også noen spesialskrevne nettopp for Litj`revyen. Ett ord kan oppsummere resultatet: FANTASTISK!!!    

 

Kirsti Berg tildeles Lånke ILs innsatspokal for sin innsats i og for Lånkerevyen gjennom 20 år. 

Vel fortjent!

 

Våren 2002 omkom tidligere aktør / tekstforfatter / formann Jens Rønning i en ulykke. Dette gikk veldig inn på oss. Revynummeret "Ut`n dæ" denne høsten var tilegnet Jens. Ellers gjorde Lånkerevyen det skarpt i festivaler denne sommeren. 

Ved Humorfestivalen i Hemne i juni vant vi Beste sketsj for "Amerikabrevet" med Laila, Roger, May Kristin og Harald Morten. Teksten var den siste Jens Rønning var med å skrive for Lånkerevyen, han skrev den sammen med Anne Berit og Harald Morten. Vi vant også Årets revynummer med "Fritidssysler". Aktører: Roger, Laila og Harald Morten. Tekst: Harald Morten. Malin Bremseth fra Litj-Lånkerevyen vant Sponsorprisen (Årets rekrutt) for sangen "Skolebussturist". Tekst: Anne Berit.

Ved Nordisk Revyfestival, som ble arrangert for første gang, vant Lånkerevyen 2 andrepriser. "Gammelkaill`n" av og med Harald Morten i klassen beste monolog, "Dårligsketsj" (med Harald Morten, Anne Berit, Roger og Peder Olav; tekst Harald Morten) i klassen beste sketsj.

Ved Gapskrattfestivalen i Tresfjord vant "Amerikabrevet" prisen "Beste sketsj".